← Tilbake

Sak 24/84 - Sak fra kontrollutvalget - Rapport fra forvaltningsrevisjonen Organisering og ressursstyring av habiliteringstjenesten i Risør kommune

01
Kontrollutvalgets innstilling
Innstilling
Behandlet

Kommunestyret tar rapporten Organisering og ressursstyring av habiliteringstjenesten til orientering, og ber kommunedirektøren sørge for:

  1. at Sandnes ressurssenter sikres tilstrekkelig grad av synlig ledelse. I denne forbindelse vil det være avgjørende å se på enhetens fordeling av ledelsesressurser.

    • at det utarbeides og tilgjengeliggjøres tydelige instrukser for de ulike funksjonene i tjenesten, herunder både for ledelsen, merkantil- og fagressurser og for de ansatte i tjenestens miljø.

      • at det jobbes med en videreutvikling av oppgavedelingen til yrkesgruppene innad i tjenesten. Dette bør særlig omfatte en tydeliggjøring av enhetens utnyttelse av vernepleierne, som i større grad bør benyttes til oppgaver som krever denne typen kompetanse.

        • at tjenesten vurderer organiseringen av turnusutarbeidelsen med sikte på å gjøre dette på en mer ressurseffektiv og helhetlig måte.

          • at det sikres et system med tydelig delegasjon for hvem som kan leie inn ekstravakter.

            • at ledergruppa sikrer skriftlighet i den økonomiske rapporteringen.

              • at enheten styrker sitt arbeid med å lage budsjetter som synliggjør de forhold som påvirker avdelingenes regnskap, slik at budsjettene i større grad kan benyttes som styringsverktøy.

                • at enhetens mangler i planarbeidet, som påpekt gjennom rapporten, utbedres og at det sikres et mer helhetlig system som er felles for alle avdelingene når det gjelder tilgjengeliggjøring av planer og rutiner.

                  K

                  ommunestyret ber kommunedirektøren om å gi en kortfattet skriftlig og tilhørende muntlig tilbakemelding til kontrollutvalget senest i løpet av våren 2025, om de tiltak som er satt i verk for å følge opp vedtaket og revisjonens anbefalinger, og effekten av disse.

                  Vedlegg

                  Les mer
                  02
                  Forslag fra H, V og FrP
                  Forslag
                  På vegne av Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet
                  Behandlet

                  9

                  Parallelt med at det gis tilbakemeldinger til Kontrollutvalget gis det også tilbakemeldinger til Helse og omsorgsutvalget og til Kommunestyret

                  Vedlegg

                  Les mer