← Tilbake

Sak 41/24 - Valg av representanter til kommunekomite for NRK TV-aksjonen 2024

01
Forslag fra H, FrP, V og KrF
Forslag
På vegne av Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet
Behandlet

SAK 41/24 TV- Aksjonen

Forslag: 

  1. Thorild Osdalen foreslås som UOPPs representant

    TV-aksjonen er et viktig arrangement og har blitt arrangert siden 1974, og regnes som verdens største dugnad. De frivillige innsamlerne, kjent som bøssebærere, er hjørnesteinen i TV-aksjonen. Tiden som legges ned i dette arbeidet er uvurderlig, fordi det fremmer samhold, empati og fellesskap. Gjennom denne innsats viser vi spesielt våre unge hvor viktig det er å stå sammen for å hjelpe andre og viktigheten av innsats for andre. Tv-aksjonen bidrar også til å styrke nærmiljøene i byen vår og mange FAUèr og frivillige har bidratt godt i dette arbeidet for å engasjere barn og foreldre i bydelene.

    1. FAU'ene, idrettslag og lokalutvalg oppfordres til å arrangere tilstelninger og innsamlingen ved bruk av Vipps eller bøsser. Viktig at gratisprinsippet ikke utfordres dersom det skal arrangeres tilstelninger i regi av skolen eller i skoletiden.
      • Det oppfordres til en hybrid løsning, slik at de som ønsker å gå med bøsser får mulighet til dette. For eksempel kan bydelshusene og frivillighetssentraler ha bøssekafeer i bydelene for å samle folk om en god sak, også dem som ikke har mulighet til å bruke Vipps.
        • Administrasjon oppfordrer arrangører innen idrett og kultur til å fokusere på tv-aksjonen på aksjonsdagen dersom de skal ha arrangement denne dagen.

          Vedlegg

          Les mer