Forslag

Høring - Områdereguleringsplan Djupsjøen-Leppejuv - Sigdal kommune

01
Innstilling fra S. R. Kroken (Kommunedirektør)
Innstilling
Behandlet

Krødsherad kommune har følgende planfaglige råd til områdereguleringsplan Djupsjøen-Leppejuv:

• Areal avsatt til særlig skiløyper bør diskuteres grundigere. Når antallet hytter mer enn dobles vil behovet for skiløyper og grunnpreparering økes vesentlig. Som et minimum anbefales det at både Øvre, Nedre og Midtre Djupsjøløype angis som hovedløyper med en reguleringsbredde på 30 meter. Dvs. en byggegrense på 15 m på hver side av senterlinjen av løypa. Vi anbefaler også å vurdere flytting av løyper til fastmark, for på denne måten å kunne opparbeide skiløypene for helårsbruk og tidlig løypekjøring.

• Det sikres en grønnstruktursone på 25 m mellom traséen for Øvre Djupsjøløype og utbyggingsområdene.

• Vardefjell-løypa legges inn med planlagt ny trasé med samme byggegrense som hovedløyper.

• Andre ferdselsårer, som f.eks. sykkelløyper bør allerede nå reguleres inn for å utvikle opplevelsestilbudet på Norefjell.

• Djupsjøen Vann- og Avløpsselskap AS (DVA), Norefjell Vann- og Avløpsselskap AS (NVA) og Krødsherad kommune må involveres i videre arbeid med VAO-planen. I planbeskrivelsen og bestemmelsene må det fremgå at avløp skal føres til rensing i Norefjell RA. Det må sikres at utbyggingen i planforslaget vurderes opp mot ledig kapasitet i eksisterende anlegg og hvordan videre utvikling/behov for utvidelse skal foregå.

• Sigdal bør ha større ambisjoner for å utvikle reiselivet i vårt felles fjell.

Vedlegg

Les mer